Dzieci Augustyna Szela... Problem. [wiadomość #5468] |
Tue, 07 December 2010 09:17  |
 |
Batalion01
|
Member |
|
|
Witam wszystkich!
Ostatnio pytaem o Augustyna Szela i jego korzenie wstecz, a teraz bym potrzebowa kilka informacji ale dotyczcych jego dzieci.. O ile jest taka moliwo oczywicie.
Augustyn Szela mia 19 dzieci, z czego 9 zmaro po porodzie, kiedy si urodziy itp. nic na ten temat w ogle w rodzinie nie wiadomo.. Ja mam problem z pewnymi datami i nie wiem czy oglnie jest w stanie kto mi pomc.. Chodzi mi o reszt jego dzieci.
Mam Kilka informacji, moja kuzynka jedzia po cmentarzach i spisywaa daty z nagrobkw, ale o kilku osobach po prostu such zagin i nic o nich nie wiadomo.. Gwnie chodzi mi o te osoby:
Jzef Szela - Brak daty urodzin, zmar podobno w Wejherowie.
Franciszka Szela - ( Mam tylko rok ur. 1900 Zm. 1934 )
Marta Szela - Brak dat
Klara Szela - Brak dat
Franciszek Szela - Zachowao si tylko na nagrobku "1908-1975" 
Matylda Szela - Brak dat
Augustyn Szela - To co si dowiedziaem, to to e mia raka kolana i zmar w wieku 21 lat Nie wiem czy jest pochowany w Gowidlinie, czy w Sulczynie... Po prostu tak jak zosta pochowany to nic nie wiadomo dalej 
Jed po rodzinach, moja kuzynka te wiele dziaa no ale chyba bez pomocy tego forum lub kogo kto ma jakie informacje o mojej rodzinie si nie obejdzie 
Oglnie to te dowiedziaem si, e jedna z tych sistr - Marta, Klara albo Matylda, przed wojn trafia do Szpitala Psychiatrycznego w Kocborowie, a po wojnie such po niej zagin... Czytaem e Niemcy wymordowali tych ludzi wic jestem pewien e jej los by taki sam...
Prosz o pomoc
Rodzina - SZELA, DYSZER, CZAJA, BRYLOWSCY
|
|
|
|
|
|
| Odp: Dzieci Augustyna Szela... Problem. [wiadomość #7762 jest odpowiedzią na wiadomość #7759] |
Thu, 23 June 2011 19:09   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Batalion01 napisa: Szkoda e nie da si bardziej dokadnych dat zdoby...
a dlaczego nie ? Archiwum Diecezji Pelpliskiej si kania ju wiesz w jakim roku i jakiej parafii a nawet znasz nr zdjcia 
pozdrawiam
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
[Uaktualnione dnia: Thu, 23 June 2011 19:10] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Dzieci Augustyna Szela... Problem. [wiadomość #7887 jest odpowiedzią na wiadomość #7842] |
Mon, 11 July 2011 07:58   |
misiaczek2503
|
Member |
|
|
|
Witam serdecznie ja mecze sie i szukam swojej prababci Constanze Wisniewskiej zd.Depka ur.1850 a tu pan na www.cwiklinski.pl ma takie drzewo genealogiczne ,ze do tej pory jeszcze tak poteznego drzewa nie spotkalam.W tym drzewie jest i Depka ale rok 1886 jest tez Czaja Jezierski,Jasinski,Gorska Marianna z 1904 r,zmarla 1985 r.Jesli mnie pamiec nie myli ,to matka Janusza Gorskiego juz nie zyjacego,byl bokserem walczyl w wadze lekko pol sredniej.Jego siostra Krystyna Gorska za meza Sawicka ,byla pielegniarka pracowala na chirurgi dzieciecej .Jesli anioly zyja na ziemi ,to ta osobe do takich bym zaliczyla.Ale ten swiat jest maly ,i jak komus zalerzy to wszystkich czlonkow swojej rodziny znajdzie.Pozdrawiam serdecznie Zosia.
|
|
|
|
| Odp: Dzieci Augustyna Szela... Problem. [wiadomość #7921 jest odpowiedzią na wiadomość #5468] |
Sun, 17 July 2011 14:37  |
misiaczek2503
|
Member |
|
|
|
Witam biorac pod uwage ,to ze na przestrzeni wielu lat, nazwiska sie zmienialy podaje moje odkrycie Stefan Szalla ur.21.o6.1874 r zmarl 09.12.1929 r.Brunon Szalla ur.12.02.1905 rzm.23.03.1926 r.Pawel Szalla ur.1905 zm.1944 r pozdrawiam Zosia.
|
|
|
|