Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » TYRALLA GUSTAV - Szukam rodziny.
TYRALLA GUSTAV - Szukam rodziny. [wiadomość #1003] Wed, 28 November 2007 21:14 Przejdź do następnej wiadomości
Lidia32 jest aktualnie niedostępny  Lidia32
Junior Member
Dziadek moj TYRALLA GUSTAV urodzil sie w roku 1900 w Salzgitter(
niemcy)Posiadam kilka dokumentow. Ze zdjec,wiem ze byl przy wojsku Niemieckim.Jezeli ktokolwiek moze mi pomoc w odnalezieniu jego mogily lub pozostalej rodziny prosze o kontakt.

[Uaktualnione dnia: Sat, 18 June 2011 01:42] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Szukam rodziny. [wiadomość #1004 jest odpowiedzią na wiadomość #1003] Thu, 29 November 2007 02:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Witam
Salzgitter kolo Braunschweigu ?
moge sprawdzic ksiazke telefoniczna co jest

[Uaktualnione dnia: Thu, 29 November 2007 02:33]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Szukam rodziny. [wiadomość #1005 jest odpowiedzią na wiadomość #1003] Thu, 29 November 2007 10:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Ja bym prbowa przez Niemiecki Czerwony Krzy za porednictwem PCK

Krzysiek
Odp: Szukam rodziny. [wiadomość #1008 jest odpowiedzią na wiadomość #1005] Thu, 29 November 2007 20:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Mj ojciec prubowal juz w 1993 roku i z tego co pamietam to bez skutku ale moze ja sprubuje jeszcze raz.dziekuje za pomysl. Razz
Odp: Szukam rodziny. [wiadomość #1009 jest odpowiedzią na wiadomość #1004] Thu, 29 November 2007 20:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Tak to miasteczko nalezy do Braunschweig.ja mieszkajc 13 lat lat w Niemczech szukalam juz we wszystkich mozliwych ksiazkach tel.
Odp: Szukam rodziny. [wiadomość #1012 jest odpowiedzią na wiadomość #1004] Fri, 30 November 2007 18:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Dobry wieczor.Poradzono mi sie zwrcic do pana w mojej sprawie.Czy jest jakas mozliwosc uzyskania informacji o miejscu pochwku mojego dziadka w Niemczech?Pozdrawiam,Lidka
Odp: Szukam rodziny. [wiadomość #1014 jest odpowiedzią na wiadomość #1003] Sat, 01 December 2007 19:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
w Wolfsburgu (Wolfsburg)
Jest Tyralla M. tel. (niemcy) 05362 666814
pozdrawiam

Marcin
Odp: Szukam rodziny. [wiadomość #1016 jest odpowiedzią na wiadomość #1003] Sun, 02 December 2007 00:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Czytam i analizuje Wasze posty.
I mam nastepujce pytania.
Napisaa e masz dokumenty- jakie dokumenty?
Pokaz te zdjcia aby okreslic formacj, wane jest gdzie mieszkalicie i w jaki sposb Twj dziadek trafi do tego wojska. tj wane.
Jakiej rodziny chcesz szuka ? gdzie mieszkali ? i jakie masz dane?
Marcinie co z tego, ze znalaze cos w ksiazce tel nic z tego nie wynika- nic, Lidia34 szuka konkretnych informacji a my mamy za mao danych. Zgina w Niemczech a ona mieszka w Polsce.
Wszystkie znane mi dane wysabym do Berlina do archiwum Wehrmachtu, jeeli w tej formacji suy. Udostpnij nam wieej danych o dziadku a moe cos wymylimy.
Podajesz nazwisko Tyralla a ja bym szuka Tyraa lub Tyralla przez jedno l , nalezy wzic pod uwag rne opcje nazwiska.
Krzysztof
Odp: Szukam rodziny. [wiadomość #1017 jest odpowiedzią na wiadomość #1016] Sun, 02 December 2007 03:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam
Z tego co zrozumialem to sie urodzil w Salzgitter i z tego regionu pochodzi

http://www.dastelefonbuch.de/

w calych niemczech ma byc 158 osub

napewno jest to tylko szukanie Nazwiskowe ale tak jak pisze egopol jest za malo informacji
ja podalem nazwisko i tel. bo to bylo mi tylko dostepne i pod reka Wolfsburg jest miastem 30 km oddalonym od Salzgitter w ktorym zreszta mieszkam

pozdrawiam

Marcin
Odp: Szukam rodziny. [wiadomość #1024 jest odpowiedzią na wiadomość #1017] Tue, 04 December 2007 08:21 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Dzien dobry.Dziekuje za pomoc bede prubowala sie skontaktowac z t osob.Za ok.2 tygodnie bede w posiadaniu kilku dokumentw dotyczcych zameldowan mojego dziadka,aktu slubu,zdjec itp.moze to nam dalej w czyms pomoze.Jeszcze raz dziekuje.M.f.G Lidka Wink
Odp: Szukam rodziny. [wiadomość #1025 jest odpowiedzią na wiadomość #1016] Tue, 04 December 2007 08:29 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
Postaram sie dostarczyc wszystkie dokumenty ktre s w posiadaniu mojej rodziny,pamietam ze ojciec moj( juz nie zyje)w roku 1990 pisal do rznych parafi w okolicach Braunschweigu ale odpowiedzi albo nie wracaly albo bylo to po prostu domaganie sie jakis dokumentw.
Poprzedni wątek: Grzenia Urszula - Ciechicin - poszukuję informacji
Następny wątek: Smolka Henryk - Szukam rodziny.
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 03 22:53:55 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund