Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Cmentarze » Cmentarz Sopot
Cmentarz Sopot [wiadomość #2257] Sun, 17 May 2009 11:14 Przejdź do następnej wiadomości
grazka jest aktualnie niedostępny  grazka
Miejsce: Pleszew
Member
Witam serdecznie!

Jestem tutaj po raz pierwszy- Pozdrawiam wszystkich Very Happy
Mieszkam na drugim kocu Polski.Szukam rodziny z Sopotu.
Magdalena Hilczyska i jej siostry s pochowane na cmentarzu
w Sopocie.Groby znajduj si niedaleko wejcia gwnego
po lewej stronie.

Mam wielk prob-czy kto moe mi pom i zrobi zdjcia
tych grobow?
Moe kto podpowie gdzie znajd ksigi adresowe i nekrologi
Sopotu?

Bardzo prosz o pomoc!

Pozdrawiam Grayna

Pozdrawiam
Grażyna Stolarek

Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2258 jest odpowiedzią na wiadomość #2257] Tue, 19 May 2009 23:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
IrenaSopot jest aktualnie niedostępny  IrenaSopot
Senior Member
Witam!
Postaram si pomc,zdjcia zrobi i podel w czwartek( jutro cay dzie bd poza Sopotem) tylko prosz poda, na ktrym cmentarzu: Katolickim czy Komunalnym.W sprawie ksig adresowych i nekrologw te postaram si pomc.
Irena
Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2261 jest odpowiedzią na wiadomość #2258] Thu, 21 May 2009 20:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam Pani Grayno!
Zdjcia i informacje wysaam na priva.
Pozdrawiam Irena
Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2262 jest odpowiedzią na wiadomość #2257] Thu, 21 May 2009 23:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
grazka jest aktualnie niedostępny  grazka
Miejsce: Pleszew
Member
Bardzo dzikuje wszystkim za pomoc i zaangaowanie.Szczeglnie Pani Irenie.
Jestem bardzo wdziczna.

Pozdrawiam
Grażyna Stolarek

Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2591 jest odpowiedzią na wiadomość #2257] Fri, 14 August 2009 08:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
konradus jest aktualnie niedostępny  konradus
Junior Member
Witam!
Poszukuj miejsca spoczynku brata mojej babci. Jestem w posiadaniu jedynie nekrologu wycitego z gazety. To jego tre:
"W dniu 1.VI.1950 r. po cikich cierpieniach przeywszy 55 lat zmar .p. Seweryn Sabczyski. ..... Wyprowadzenie zwok z kaplicy cmentarnej w Sopocie w dniu 3.VI. godz 10 rano."
Prosz o pomoc i wskazwki - gdzie i jak szuka? Mieszkam w Lublinie i dlatego prosz o pomoc.
Pozdrawiam,
Konrad
Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2600 jest odpowiedzią na wiadomość #2257] Fri, 14 August 2009 13:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Witam Exclamation
Postaram si pomc, mieszkam w Sopocie. Smile
Przydatna byaby informacja , na ktrym cmentarzu - katolickim czy komunalnym, na obu s kaplice.
Postaram si w przyszym tygodniu.
Pozdrawiam Irena

[Uaktualnione dnia: Fri, 14 August 2009 13:03]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Cmentarz Sopot [wiadomość #2601 jest odpowiedzią na wiadomość #2600] Fri, 14 August 2009 14:01 Przejdź do poprzedniej wiadomości
konradus jest aktualnie niedostępny  konradus
Junior Member
IrenaSopot

Przydatna byaby informacja , na ktrym cmentarzu - katolickim czy komunalnym, na obu s kaplice.

Niestety, nie posiadam adnych informacji oprcz tych z nekrologu. Nie yj te osoby, ktre mogy cokolwiek wiedzie. O samej osobie wiem tylko tyle, e urodzia si prawdopodobnie w Fajsawicach (lubelskie).
Pani Ireno, bardzo bardzo dzikuj! :-)
Pozdrawiam,
Konrad
Poprzedni wątek: Kosobudy k/Brus
Następny wątek: Kartuzy - Pomnik na cmentarzu
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Sep 07 22:41:39 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund