Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Język rosyjski » Proszę o przetłumaczenie aktu Ślubu Dziadków
Proszę o przetłumaczenie aktu Ślubu Dziadków [wiadomość #16776] Thu, 10 January 2019 10:43 Przejdź do następnej wiadomości
mirka1968 jest aktualnie niedostępny  mirka1968
Senior Member

Bardzo prosz o przetumaczenie aktu lubu Dziadkw,ciekawi mnie dlaczego jest zaznaczone,e udzielono dyspensy?Akt lubu Marian Jaboski z Mariann Dziurlikowsk -1887r.Niestety nie umiem zmniejszy pliku i nie mog doczy do wiadomoci.Prosz mi pomc.

[Uaktualnione dnia: Thu, 10 January 2019 11:00]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Proszę o przetłumaczenie aktu Ślubu Dziadków [wiadomość #16953 jest odpowiedzią na wiadomość #16776] Wed, 13 February 2019 13:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Prawdopodobnie byli krewnymi i dlatego potrzebowali dyspensy. Bez aktu mona tylko przypuszcza.
Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Odp: Proszę o przetłumaczenie aktu Ślubu Dziadków [wiadomość #16961 jest odpowiedzią na wiadomość #16776] Fri, 15 February 2019 10:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Bardzo prosz o przetumaczenie aktu lubu moich pradziadkw.index.php?t=getfile&id=2247&private=0
Odp: Proszę o przetłumaczenie aktu Ślubu Dziadków [wiadomość #16970 jest odpowiedzią na wiadomość #16961] Mon, 18 February 2019 10:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Senior Member
Bardzo prosz o przetumaczenie tego aktu lubu moich pradziadkw.Ciekawi mnie dlaczego jest notatka, udzielono modym dyspensy?
Odp: Proszę o przetłumaczenie aktu Ślubu Dziadków [wiadomość #17056 jest odpowiedzią na wiadomość #16776] Sat, 16 March 2019 00:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
JustaB jest aktualnie niedostępny  JustaB
Junior Member
Niestety, wszystko si rozmywa przy powikszeniu.
Odp: Proszę o przetłumaczenie aktu Ślubu Dziadków [wiadomość #17057 jest odpowiedzią na wiadomość #17056] Sun, 17 March 2019 19:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
JustaB jest aktualnie niedostępny  JustaB
Junior Member
Dziao si we wsi Borkowo Kocielne 8/20 dnia lutego 1887 roku o pierwszej po poudniu. Owiadcza si w obecnoci wiadkw Pawa Dziurlikowskiego 45 lat i Antoniego Dziurlikowskiego 30 lat chopw zamieszkaych w Wilczogrze, w dniu dzisiejszym zosta zawarty religijny zwizek maeski midzy Jaboskim Marianem kawalerem urodzonym we wsi Zalesie, 23 lata, synem chopa Walentego Jaboskiego i ony jego Marianny ur. Maciejewska, zam. we wsi Zalesie z rodzicami i Mariann Dziurlikowsk , pann urodzon we wsi Wilczogra, 18 lat, crk nieyjcego chopa Mateusza Dziurlikowskiego i yjcej wdowy po nim Katarzyny Sadowskiej, zamieszkaa z matk w Wilczogrze. Maestwo to poprzedzia jedna zapowied publikowana w tutejszej i jeewskiej parafialnej cerkwi 1/13 dnia obecnego miesica i roku. Dwie kolejne zapowiedzi otrzymay zwolnienie wydane przez Pock Konsystori ...z dnia 14 tego miesica i roku pod numerem 253. Pozwolenie na wstpienie panny w zwizek maeski dane byo ustnie przez matk panny modej, osobicie obecnej przy zawarciu zwizku. Nowoecy owiadczyli, e maeska umowa midzy nimi nie zostaa zawarta. Religijnego obrzdu zalubin dokona ksidz niej podpisany. Akt ten zosta przeczytany nowoecom i wiadkom nie umiejcym pisa i przeze mnie podpisany.
Utrzymujcy akta stanu cywilnego - Administartor borkowskiej parafii. Ksidz Bernard Borkowski
Odp: Proszę o przetłumaczenie aktu Ślubu Dziadków [wiadomość #17058 jest odpowiedzią na wiadomość #17057] Sun, 17 March 2019 19:51 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Senior Member
Bardzo , bardzo dzikuje za przetumaczenie i zrozumienie .
Poprzedni wątek: Prosba o tłumaczenie
Następny wątek: Proszę o przetłumaczenie dokumentu
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 09 17:19:50 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund