Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Opinie o serwisie » informacje poboczne w bazach danych
informacje poboczne w bazach danych [wiadomość #752] Tue, 08 May 2007 15:22 Przejdź do następnej wiadomości
Teerose jest aktualnie niedostępny  Teerose
Miejsce: Juszki k/Kościerzyny
Senior Member
Drodzy Admini,
w zakadce "Bazy danych" najbardziej brakuje mi dwch rzeczy:
- zaznaczenia, co ostatnio dodano (moe przy wejciu na stron gwn powinna by taka zajawka nowoci?), wchodz na indeksy cmentarzy codziennie, eby zobaczy, czy jest co nowego i brak takiej wiadomoci troszk mi doskwiera Confused
- nie ma adnej informacji (albo ja jestem gapa i nie umiem tego znale) o tym, kto dane ksigi czy cmentarze zindeksowa. Taka informacja mogaby by dostpna tylko dla czonkw PTG. Ja na przykad miaabym pytanie do osoby, ktra indeksowaa parafi Zblewo, ale nie wiem, do kogo mam pisa Crying or Very Sad

pozdrawiam
Iza Wysiecka
Odp: informacje poboczne w bazach danych [wiadomość #773 jest odpowiedzią na wiadomość #752] Thu, 10 May 2007 00:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Nie jeste gapa, tej informacji niestety nie ma na stronie. Nie jeste pierwsza osob, ktra zgasza ten problem. Przygotowania do dooenia tej informacji s ju prowadzone. Mam nadziej, e wkrtce bdzie.

Adam
Odp: informacje poboczne w bazach danych [wiadomość #837 jest odpowiedzią na wiadomość #773] Sat, 28 July 2007 13:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jankontek jest aktualnie niedostępny  jankontek
Member
W zwizku z tym, e nadal nie wiemy, kto zajmuje si indeksowaniem odpowiedniech parafii, co bardzo utrudnia wspprac, proponuj utworzy na forum nowy dzia o nazwie np. "Indeksy parafii", czy "Sprawy dotyczce indeksacji parafii" albo co w tym stylu. Bdzie mona wtedy utworzy nowe wtki np. Parafia xxx, Parafia yyy i tam wymienia opinie i informacje. Osoby indeksujce bd mogy opisa jakie maj problemy, jakie maj plany, co aktualnie robi, odpowiada na zapytania osb zainteresowanych, prosi o pomoc w odczytaniu nieczytelnych fragmentw itp.
Co sdzicie o tym?
Janek
Odp: informacje poboczne w bazach danych [wiadomość #838 jest odpowiedzią na wiadomość #837] Sat, 28 July 2007 18:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
No uwazam ze masz racje
przypuszczam i wiem ze ma sie duzo zmienic na Forum jak i na stronie internetowej ale jest z tego co slyszalem i wiem duzo do roboty i ktos musi to zrobic .
mysle ze kAZDEGO CHETNEGO do pracy Admini przyjma i z checia mu wypelnia Czas nuduw . Very Happy
Trzeba wziasc pod uwage ze wszyscy robimy to wczasie wolnym Jako hobby
Strona ma byc cztero jezykowa: polska angelska niemiecka i rosyjska

z tego co wiem Nadal sa szukane osoby ktore by przetlumaczyly angelski rosyjski

pozatym wiem ze ma sie wiele ciekawych rzeczy ukazac ktore beda nam pomocne w dalszych badaniach

z tego co mi Adam Kaminski mowil to brakuje ludzi do tlumaczenia i do Programowania strony jak i Kordynatorow Ktozy by poprowadzili te tlumaczenia

Ja obecnie przetlumaczylem i tlumacze wszystko na niemiecki Jezeli chce ktos cos pomuc to sie moze do mnie zdlosic lub Do Adama Kaminskiego lub poprostu moze przetlumaczyc strone na Jezyk ktury jest podany i nim wlada
Z tego co wiem wszystke aspekty ktore zostaly przez czlonkow podane zostaly przeanalizowane i wziete pod uwage

pozdrawiam i zapraszam wszystkich do wspul pracy
Marcin

Odp: informacje poboczne w bazach danych [wiadomość #839 jest odpowiedzią na wiadomość #838] Sat, 28 July 2007 22:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Rzeczywicie szykuje si duo zmian na stronie. Tak jak pisze Marcin bd cztery wersje jzykowe. Bdzie tez wiele poprawek i ulepsze w istniejcych dotychczas elementach strony. Jedn z nich bd informacje o autorach indeksw i zdj. Lista ostatnich zmian na stronie pojawia si ju w maju.

Jest z tym rzeczywicie troch pracy. Przy tumaczeniach pracuj ju nasi czonkowie :
niemiecki - Irena Konieczna i Marcin Jasiski
rosyjski - Wojtek Beszczyski
angielski - Jarek Szkliski

Jeeli kto ma moliwoci pomocy to zapraszamy.

Pomys z tym, eby mona byo podyskutowa na forum o rnych problemach zwizanych np. z indeksowaniem wydaj mi si niezy. Nie wszyscy nasi czonkowie i sympatycy mieszkaj na tyle blisko Trjmiasta, eby mc regularnie przychodzi na spotkania. Tak wic forum moe by dobrym miejscem.

Adam
Odp: informacje poboczne w bazach danych [wiadomość #905 jest odpowiedzią na wiadomość #839] Fri, 21 September 2007 11:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Grzegorz jest aktualnie niedostępny  Grzegorz
Junior Member
Nie wiem jak wyglda obecnie sprawa tumaczenia strony, ale chtnie pomog z j.angielskim.

Dobrze by byo, eby jak najszybciej powstaa wersja strony w tym jzyku. Udzielam si na kilku forach i grupach dyskusyjnych w USA i widz, e pojawia si powoli zainteresowanie naszym rejonem.

Pozdrawiam
Grzegorz
Odp: informacje poboczne w bazach danych [wiadomość #924 jest odpowiedzią na wiadomość #752] Mon, 08 October 2007 17:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Asska1 jest aktualnie niedostępny  Asska1
Member
Witam,
Mam pytanie w zwizku z indeksacj. Jestem w PTG "nowa" i mam mae pytanie zwiazane z indeksacj ksig z parafii. Czy dostpna jest ju inforamcja kto i co indeksuje. Pytam, bo wrd zindeksowanych znalazam kilka wanych dla mnie osb w prafaii w tczewie i nie mam pojcia do kogo si zwrci z moimi pytaniami bardziej szczegowymi.
Prosz o rad i pozdrawiam.
Asia
Odp: informacje poboczne w bazach danych [wiadomość #925 jest odpowiedzią na wiadomość #924] Mon, 08 October 2007 21:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Informacja ta jeszcze nie jest dostpna na stronie. Bdzie, jak ruszy nowa wersja (4-jzyczna) wersja strony. Na razie najprociej dowiadywa si u naszego koordynatora. Kontakt do Wisi, w instrukcji indeksowania ksig, lub na licie czonkw.

Ju niedugo.......

Adam
Odp: informacje poboczne w bazach danych [wiadomość #926 jest odpowiedzią na wiadomość #925] Tue, 09 October 2007 08:22 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Asska1 jest aktualnie niedostępny  Asska1
Member
Dzikuj!
Ju sobie poradziam. Powinnam bya najpierw poszuka, a potem pyta. Smile
Joanna
Poprzedni wątek: Księga gości i reklamy
Następny wątek: Zrobic cos dla innych i spisac rzeczy pomocne dla innych
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Jul 30 00:11:58 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund