| Więcbork = Marcel Borucki i Apolonia Młodzik. [wiadomość #13191] |
Tue, 15 April 2014 11:12  |
Jan64
|
Senior Member |
|
|
Szukam informacji o maestwie Marcelu Boruckim i Apolonii Modzik, ich potomkach, przodkach. Wiem tylko, e Marcel pochodzi z Iowa.
Za wszelkie wiadomoci na powyszy temat bd ogromnie wdziczny Jan.
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Więcbork = Marcel Borucki i Apolonia Młodzik. [wiadomość #13197 jest odpowiedzią na wiadomość #13195] |
Tue, 15 April 2014 22:55   |
bania1997
|
Junior Member |
|
|
lub mia miejsce w parafii Runowo Krajeskie w 1867.
Marcellus Borucki mia wwczas 25 lat. W aktach znajduje si te nazwisko matki- Anna 2. voto Gdek, natomiast imienia ojca nie podano (zaznaczono, e zmar).
Apollonia Modzik miaa wwczas 25 lat. Rwnie podano imi matki Constantia Modzik i zaznaczono, e ojciec zmar.
Matka Marcela- Anna- rwnie w parafii Runowo w 1856 wysza powtrnie za
Michael Gdek (49 lat, wdowiec), miaa wwczas 40 lat i bya wdow
To moe by akt lubu brata Marcela:
Parafia katolicka Runowo Wyrzysk, wpis 2 / 1863
Constantinus Borucki (23 lat) 100%
ojciec: + , matka: Anna
Marianna Griesinger poprzednio zamna Marchel (32 lat, wdowa)
ojciec: Antonius , matka: Francisca Delik
Informacje te zaczerpnem z strony Pozna Project na ktrej znajduj si indeksy lubw z tego rejonu z lat 1800- 1899. Moliwe e Marcel i Konstanty s dziemi Antoniego Boruckiego (1814) i Anny Padon (ok. 1819) z Sypniewa.
Pozdrawiam
Bartek
|
|
|
|
|
|
| Odp: Więcbork = Marcel Borucki i Apolonia Młodzik. [wiadomość #13914 jest odpowiedzią na wiadomość #13191] |
Fri, 19 December 2014 05:28  |
Sypniewo1
|
Junior Member |
|
|
Uywam Google Translate, wic prosz wybaczy sabe tumaczenie ...
Wierz, e jestem zwizany z Marcellus Borucki Apolonia Modzik. Marcellus byby mj drugi pradziadek. Jego syn Wawrzyca (urodzony 7 sierpnia 1868) przyby do USA w okoo 1892 roku i wrci do Polski kilka razy.
Zajo mi lata, aby umieci te informacje razem, i jestem cakiem przekonany, e jest poprawne. Jestem nowym czonkiem tutaj, wic jestem zainteresowany wymiana informacji na temat rodziny Borucki w Runowo Krajeskie, oraz o Laurentius ktry pniej oeni Angeline Poteracki i mieszka w Sypniewo k Wicborku lub Klementynowo przed przyjciem do ycia w Chicago.
Czy ktry z moich krewnych tu ???
|
|
|
|