| Kropisz - Olsze koło Pelplina; Niedzwiedz, Bzdak - Wyszków, Warszawa [wiadomość #8177] |
Sun, 21 August 2011 14:20  |
mark65
|
Senior Member |
|
|
Witam
Kontakty mojej rodziny ju¿ dawno siê urwa³y, im jestem starszy tym bardziej interesuj± mnie korzenie mojej rodziny.
Szukam rodziny Kropisz z okolic Pelplina (mój tata Franciszek urodzi³ siê w miejscowo¶ci Olsze)
, a tak¿e rodzinê mojej mamy Marianny z domu Niedzwiedz która mieszka³a w Wyszkowie (moja babcia mia³a nazwisko panieñskie Bzdak) okolice Warszawy i Siedlec
Kontakt e-mail : piotr.kropisz@neostrada.pl
Wpis przeniesiono z Ksiêgi Go¶ci : 2007-01-28 19:04:07
|
|
|
|
| Odp: Kropisz - Olsze koło Pelplina; Niedzwiedz, Bzdak - Wyszków, Warszawa [wiadomość #8297 jest odpowiedzią na wiadomość #8177] |
Fri, 02 September 2011 20:43   |
mark65
|
Senior Member |
|
|
Witam
poszukujê rodziny, kontakty siê urwa³y, mój pradziadek mia³ na imiê stanis³aw kropisz urodzi³ siê i mieszka³ w Grabowie okolice Nowej Cerkwi, synowie jego to: Jan (mieszkaj±cy kiedy¶ w Gdyni), Leon (Gdañsk Wrzeszcz), Józef(Grabowo), W³adys³aw(Grudziadz), Franciszek(Orn±towo), córka Agnieszka nazwisko po m±¿u S³omka(Bobowo), Weronika po mê¿u Koz³owska(Pelplin), Rózia (Grabowo)po mê¿u Zimna.
Mój dziadek to ich brat Bronis³aw kropisz mieszkaj±cy w Kadynach ko³o Elbl±ga, kiedy¶ kontakty rodzeñstwa siê urwa³y , niæ wiêcej nie wiem
Dla swojego taty Franciszka Kropisz mieszkaj±cego w Kadynach wykonujê drzewo genealogiczne
Proszê o pomoc
Wpis przeniesiono z Ksiêgi Go¶ci : 2007-07-22 17:36:43 pomoc
|
|
|
|
| Odp: Kropisz - Olsze koło Pelplina; Niedzwiedz, Bzdak - Wyszków, Warszawa [wiadomość #8298 jest odpowiedzią na wiadomość #8177] |
Fri, 02 September 2011 20:48  |
mark65
|
Senior Member |
|
|
Witam
Od roku wykonujê drzewo genalogiczne mojej rodziny, mam ju¿ du¿o danych, poszukujê jeszcze rodziny od braci mojego pradziadka Jana Kropisza który urodzi³ siê w Bobowie (Rusek)woj. pomorskie : Stanis³awa, Józefa i W³adys³awa który¶ z nich mia³ prawdopodobnie nazwisko Kropid³owski lub Kropisch (w dziwnych czasach lub okoliczno¶ciach zmienili sobie nazwisko z Kropisz) proszê o pomoc
Wpis przeniesiono z Ksiêgi Go¶ci : 2007-08-25 19:01:35
|
|
|
|