| poszukuję rodziny Kuczeński/Kuciński [wiadomość #3170] |
Fri, 20 November 2009 22:30  |
mietek7896
|
Member |
|
|
|
Witam poszukuj informacji o mojej prababci Mariannie Kuczeskiej/Kuciskiej/ jej lub z moim pradziadkiem Jacobem Wesoowskim mia miejsce w Skrczu w 1887 r.Mieli piciu synw Leonarda,Jzefa,Franciszka,Jana i Bolesawa.Dzikuj za informacje i pozdrawiam.Mietek
|
|
|
|
|
|
| Odp: poszukuję rodziny Kuczeński/Kuciński [wiadomość #4207 jest odpowiedzią na wiadomość #3170] |
Mon, 28 June 2010 20:23   |
sympatykPTG
|
Member |
|
|
|
Witam panie Mietku, czy ma pan jakie informacje na temat naszego pradziadka Jakuba Wesoowskiego, imiona rodzicow i nazwisko panieskie matki. Na stronach PTG nie mog znale. Jezeli chodzi o prababci Kuciska, Kuczeska, Kuczyska lub Kuczewska ur. w 1862 w Skrczu ojciec Johann -mama Anna Wisiska, Wisieska lub Wiszeska, rodzestwo- Konstancja, Izydor, Johann, August, Franz,Rosalia. Nie wiem czy jest to prawda. Trzeba to sprawdzi albo w parafii w Skrczu albo w Pelplinie nie wiem. Ja jestem z domu Wesoowska ,moj dziadek Leon zmar w Tczewie w 1970r.Serdecznie pozdrawiam Renata z Gdyni.
|
|
|
|
|
|
| Odp: poszukuję rodziny Kuczeński/Kuciński [wiadomość #4553 jest odpowiedzią na wiadomość #4503] |
Fri, 03 September 2010 22:31  |
sympatykPTG
|
Member |
|
|
|
Witam panie Mietku, moje poszukiwania dziadka Leona Wesoowskiego ju zakoczyam dzieki genealogowi panu Piotrowi Alfut, ktry bardzo mi pomg. Ot mj dziadek urodzi si nie w Skrczu ale w Sliwicach. Moja mama mowila, ze dziadek czesto jezdzil do Skorcza i myslala ze tam sie urodzil a On pewnie mial tam rodzine.Dzisiaj bylam w archiwum w Gdansku w poszukiwaniu pradziadkow,nie jest latwo byc genealogiem rodziny ale bardzo przyjemne. W Pelplinie juz bylam ale jeszcze pewnie mnie czeka niejeden wyjazd. Zycze owocnych poszukiwan. Pozdrawiam. Renata.
|
|
|
|