Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » poszukuję rodziny Kuczeński/Kuciński
poszukuję rodziny Kuczeński/Kuciński [wiadomość #3170] Fri, 20 November 2009 22:30 Przejdź do następnej wiadomości
mietek7896 jest aktualnie niedostępny  mietek7896
Member
Witam poszukuj informacji o mojej prababci Mariannie Kuczeskiej/Kuciskiej/ jej lub z moim pradziadkiem Jacobem Wesoowskim mia miejsce w Skrczu w 1887 r.Mieli piciu synw Leonarda,Jzefa,Franciszka,Jana i Bolesawa.Dzikuj za informacje i pozdrawiam.Mietek
Odp: poszukuję rodziny Kuczeński/Kuciński [wiadomość #4161 jest odpowiedzią na wiadomość #3170] Wed, 23 June 2010 19:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sympatykPTG jest aktualnie niedostępny  sympatykPTG
Member
Witam, panie Mietku. Ja takze poszukuje prababci Marianny Kucinskiej lub Kuczenskiej. Moj dziadek to Leonardus, pierwszy syn. Ja od niedawna zajmuje sie poszukiwaniem moich przodkow. Jezeli cos znajde to pana poinformuje. Pozdrawiam Renata.
Odp: poszukuję rodziny Kuczeński/Kuciński [wiadomość #4207 jest odpowiedzią na wiadomość #3170] Mon, 28 June 2010 20:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam panie Mietku, czy ma pan jakie informacje na temat naszego pradziadka Jakuba Wesoowskiego, imiona rodzicow i nazwisko panieskie matki. Na stronach PTG nie mog znale. Jezeli chodzi o prababci Kuciska, Kuczeska, Kuczyska lub Kuczewska ur. w 1862 w Skrczu ojciec Johann -mama Anna Wisiska, Wisieska lub Wiszeska, rodzestwo- Konstancja, Izydor, Johann, August, Franz,Rosalia. Nie wiem czy jest to prawda. Trzeba to sprawdzi albo w parafii w Skrczu albo w Pelplinie nie wiem. Ja jestem z domu Wesoowska ,moj dziadek Leon zmar w Tczewie w 1970r.Serdecznie pozdrawiam Renata z Gdyni.
Odp: poszukuję rodziny Kuczeński/Kuciński [wiadomość #4503 jest odpowiedzią na wiadomość #4207] Mon, 30 August 2010 22:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mietek7896 jest aktualnie niedostępny  mietek7896
Member
Pani Renato dziki pomocy Wisi Walder mam troch wicej in formacji Jakub Wesoowski mia 23 lata i mieszka w Koenigsberg/Krlewiec/ Marianna miaa 25 lat i mieszkaa w Wielbrandowie.Mraianna Kuczeska ur. 2 sierpnia 1862 r.crka Jana i Anny Wysiskiej bya ich najstarszym dzieckiem Jan i Anna brali lub 23 padziernika 1860 r w Skrcz.Jan bykawalerem lat 25 zam.Kotee,Anna panna lat 23 z WielbrandowaPrzy lubie zapisana jako Wyszenska ale potem przy kolejnych dzieciach KonstanjWysiska,Wisieska,Wisiska.Prababcia Marianna miaa rodzstwo:Konstancja Kuczyska ur.1864,Izydor Kuczeski ur.1866, Jan Kuczeski ur.1869,AugustKuciski ur.1872/porawiono nazwisko na Kuczyski/i Franciszek Kuciski ur.1874 wszyscy urodzeni w Wielbrandowie.Prababcia Marianna wysza drugi raz za m po tym jak pradziadek Jakub zgin w I wojnie wiatowej/tak informacj przekazaa mi niedawno liczca 88 lat siostra mojego ojca/ Prawdpodobnie od padziernika zaczniemy z on odwiedza Archiwum w Pelplinie.Pozdrawiam Mietek.
Odp: poszukuję rodziny Kuczeński/Kuciński [wiadomość #4553 jest odpowiedzią na wiadomość #4503] Fri, 03 September 2010 22:31 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Witam panie Mietku, moje poszukiwania dziadka Leona Wesoowskiego ju zakoczyam dzieki genealogowi panu Piotrowi Alfut, ktry bardzo mi pomg. Ot mj dziadek urodzi si nie w Skrczu ale w Sliwicach. Moja mama mowila, ze dziadek czesto jezdzil do Skorcza i myslala ze tam sie urodzil a On pewnie mial tam rodzine.Dzisiaj bylam w archiwum w Gdansku w poszukiwaniu pradziadkow,nie jest latwo byc genealogiem rodziny ale bardzo przyjemne. W Pelplinie juz bylam ale jeszcze pewnie mnie czeka niejeden wyjazd. Zycze owocnych poszukiwan. Pozdrawiam. Renata.
Poprzedni wątek: Zawadzcy
Następny wątek: Berg Herman - Rywałd
Idź do forum:

Aktualny Czas: Wed Aug 05 19:52:51 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund