Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » USC Gdańsk
USC Gdańsk [wiadomość #7945] Mon, 18 July 2011 17:59 Przejdź do następnej wiadomości
SILAM jest aktualnie niedostępny  SILAM
Miejsce: Poznań
Member
Pro¶ba do bywalców Archiwum w Gdañsku - czy archiwum posiada jakie¶ indeksy do aktów stanu cywilnego z lat 1900-1915? Poszukujê aktu zgonu - nie znam daty ¶mierci - mojej prababci Joanny(Janiny)Piotrowskiej z d. Witkowskiej (wdowie po Antonim)- wiem, ¿e w 1901 r. mieszka³a w Gdañsku, i tam zmar³a przed I wojn±. Jak siê do tego zabraæ
Pozdrawiam
Janka

pozdrawiam
Janina
Odp: USC Gdańsk [wiadomość #7947 jest odpowiedzią na wiadomość #7945] Mon, 18 July 2011 19:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
JurekPlieth jest aktualnie niedostępny  JurekPlieth
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
SILAM napisa³(a) dnia pon, 18 lipiec 2011 05:59

Pro¶ba do bywalców Archiwum w Gdañsku - czy archiwum posiada jakie¶ indeksy do aktów stanu cywilnego z lat 1900-1915? Poszukujê aktu zgonu - nie znam daty ¶mierci - mojej prababci Joanny(Janiny)Piotrowskiej z d. Witkowskiej (wdowie po Antonim)- wiem, ¿e w 1901 r. mieszka³a w Gdañsku, i tam zmar³a przed I wojn±.

Je¶li ja mam dobre informacje, istotne bêdzie ustalenie, czy zgon nast±pi³ przed, czy po 1911 roku. Je¶li przed, to czekaj± Ciê poszukiwania w AP, je¶li po to w USC!

Odp: USC Gdańsk [wiadomość #7953 jest odpowiedzią na wiadomość #7945] Mon, 18 July 2011 20:49 Przejdź do poprzedniej wiadomości
piesta
Senior Member
Marianna Steinke, znany genealog z Niemiec robi³a kilka lat temu indeksy z USC Gdañsk. Z jakich lat s± gotowe nie pamiêtam. S± dostêpne i sam z nich kiedy¶ korzysta³em.
Najlepiej zasiêgnij wiadomo¶ci u ¼ród³a:

tel.AP 58 301 74 64
apgda@gdansk.ap.gov.pl

Staszek Pieni±¿ek

Staszek
Poprzedni wątek: Ostrowscy - poszukuje przodków
Następny wątek: Potrzebuję pomocy przy odszukaniu w rejestrach 5-ciu rzeczy
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Oct 10 04:32:10 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund