| Ustowski/Flissikowska [wiadomość #5226] |
Wed, 17 November 2010 15:35  |
sopociak
|
Junior Member |
|
|
Witam. Czy ma kto dane o rodzicach Jana Ustowskiego i Agaty Flissikowskiej z Gorczyna. Ich lub mia miejsce w Gorczynie w 1840. Nic wstecz nie mog znale. Nie znam nawet dat urodze.
Pozdrowienia
Piotr
[Uaktualnione dnia: Wed, 17 November 2010 15:49] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
| Odp: Ustowski/Flissikowska [wiadomość #5228 jest odpowiedzią na wiadomość #5226] |
Wed, 17 November 2010 18:31   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Jan Ustowski lat 22 kawaler , rodzice to Jan Ustowski i Anna z d. nazwisko trudno czytelne kocwka -kowska (by moe Rostkowska)
Agata lat 20 panna, rodzice to Franciszek Flisikowski i Marianna z domu Brellowska.
pozdrawiam
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
|
|
|
|
|
|
| Odp: Ustowski/Flissikowska [wiadomość #5230 jest odpowiedzią na wiadomość #5229] |
Wed, 17 November 2010 18:50   |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Gorczyno ley take w moim krgu zainteresowa. Nazwisko Brylowski jest na przestrzeni wiekw bardzo ronie pisane jest i Brellowski, Brilowski, Brillowski a take wystpuje jako Brell. S wic podstawy aby sadzic, ze jest to to samo nazwisko.
Jola
GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
[Uaktualnione dnia: Wed, 17 November 2010 18:51] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
| Odp: Ustowski/Flissikowska [wiadomość #5232 jest odpowiedzią na wiadomość #5231] |
Wed, 17 November 2010 20:09  |
jolka
|
Senior Member |
|
|
Moje nazwiska z tej parafii to min. Reznerowski, Litwic (w rnych odmianach od Litwin do Littwitz), Plichta, Markowska (Marianna pv. Litwic sv. Lewna ur 1842),Potrykus, Ulenberg,Flisikowscy, Brylowscy, Wesoowscy, Pachur/Pakur, Treder. Posiadam sporo informacji, natomiast adnych zdj . Gdyby zechcia cign temat to pisz jolka12@gmail.com
Jola
[Uaktualnione dnia: Wed, 17 November 2010 20:33] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|