Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Ustowski/Flissikowska
Ustowski/Flissikowska [wiadomość #5226] Wed, 17 November 2010 15:35 Przejdź do następnej wiadomości
sopociak jest aktualnie niedostępny  sopociak
Junior Member
Witam. Czy ma kto dane o rodzicach Jana Ustowskiego i Agaty Flissikowskiej z Gorczyna. Ich lub mia miejsce w Gorczynie w 1840. Nic wstecz nie mog znale. Nie znam nawet dat urodze.
Pozdrowienia
Piotr

[Uaktualnione dnia: Wed, 17 November 2010 15:49]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Ustowski/Flissikowska [wiadomość #5228 jest odpowiedzią na wiadomość #5226] Wed, 17 November 2010 18:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Jan Ustowski lat 22 kawaler , rodzice to Jan Ustowski i Anna z d. nazwisko trudno czytelne kocwka -kowska (by moe Rostkowska)
Agata lat 20 panna, rodzice to Franciszek Flisikowski i Marianna z domu Brellowska.

pozdrawiam
Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Odp: Ustowski/Flissikowska [wiadomość #5229 jest odpowiedzią na wiadomość #5228] Wed, 17 November 2010 18:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Wielkie dziki. Co mi si ruszy w "temacie" Gorczyno.
Czy Marianna z domu .. jest czytelna jako Brellowska? Mocno zakrcona wok Ustowskich jest rodzina Brylowskich. Moe I w tym wypadku?

Bardzo dzikuj
Pozdrowienia
Piotr
Odp: Ustowski/Flissikowska [wiadomość #5230 jest odpowiedzią na wiadomość #5229] Wed, 17 November 2010 18:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jolka
Senior Member
Gorczyno ley take w moim krgu zainteresowa. Nazwisko Brylowski jest na przestrzeni wiekw bardzo ronie pisane jest i Brellowski, Brilowski, Brillowski a take wystpuje jako Brell. S wic podstawy aby sadzic, ze jest to to samo nazwisko.
Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.

[Uaktualnione dnia: Wed, 17 November 2010 18:51]

Odp: Ustowski/Flissikowska [wiadomość #5231 jest odpowiedzią na wiadomość #5230] Wed, 17 November 2010 19:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
I to zaczyna si zgadza.
Gorczyno jest takim moim rodzinnym "matecznikiem". Ustowski Micha i Magdalena Brylowska to moi pradziadkowie. Do tego powizania z Flissikowskimi. Niestety za pno si zaczem bawi w dochodzenie co i jak. Rodzina si kurczy, papiery poginy. Zostao duo zdj ale nikt ju nie wie kto na nich jest. Musz si spieszy z dokumentowaniem.
Pozdrowienia
Piotr
Odp: Ustowski/Flissikowska [wiadomość #5232 jest odpowiedzią na wiadomość #5231] Wed, 17 November 2010 20:09 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jolka
Senior Member
Moje nazwiska z tej parafii to min. Reznerowski, Litwic (w rnych odmianach od Litwin do Littwitz), Plichta, Markowska (Marianna pv. Litwic sv. Lewna ur 1842),Potrykus, Ulenberg,Flisikowscy, Brylowscy, Wesoowscy, Pachur/Pakur, Treder. Posiadam sporo informacji, natomiast adnych zdj Sad. Gdyby zechcia cign temat to pisz jolka12@gmail.com
Jola

[Uaktualnione dnia: Wed, 17 November 2010 20:33]

Poprzedni wątek: Szywelski
Następny wątek: Michałek Franciscus, Retka Marianna - Prośba o poświadczenia danych
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 09 14:19:40 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund