Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Język niemiecki » Akt zgonu - Carolina z d. Pachur
Akt zgonu - Carolina z d. Pachur [wiadomość #9513] Fri, 17 February 2012 18:47 Przejdź do następnej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Bardzo proszê o pomoc w odczytaniu i przet³umaczenie aktu zgonu Karoliny z d. Pachur
Pozdrawiam
Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.

[Uaktualnione dnia: Fri, 17 February 2012 18:53] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Akt zgonu - Carolina z d. Pachur [wiadomość #9515 jest odpowiedzią na wiadomość #9513] Fri, 17 February 2012 20:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Stadtkind jest aktualnie niedostępny  Stadtkind
Senior Member
Witam,

Nr 85.
£±czyno, 2 listopada 1889 r.

Przed ni¿ej podpisanym urzêdnikiem stanu cywilnego stawi³ siê dzisiaj znany co do to¿samo¶ci stolarz i w³a¶ciciel Julius Schweichler zamieszka³y w Szklanej i powiadomi³, ¿e jego ¿ona Caroline Schweichler z domu Pachur, 51 lat, wyznania ewangelickiego, zamieszka³a w Szklanej, urodzona w Kaliskach w powiecie ko¶cierskim, córka nie¿yj±cego dzier¿awcy Augusta Pachura i jego nie¿yj±cej ¿ony Louise z domu Kowalke z Gdañska, zmar³a w Szklanej 1 listopada 1889 r. o godzinie szóstej po po³udniu.

Odczytano, przyjêto i podpisano
Julius Schweichler
Urzêdnik stanu cywilnego
von Zelewski (Zelewsky)

Potwierdza siê zgodno¶æ z rejestrem g³ównym
£±czyno, 2 listopada 1889 r.
Urzêdnik stanu cywilnego
von Zelewski (Zelewsky)

Odp: Akt zgonu - Carolina z d. Pachur [wiadomość #9517 jest odpowiedzią na wiadomość #9515] Fri, 17 February 2012 21:16 Przejdź do poprzedniej wiadomości
jolka
Miejsce: Gdynia
Senior Member
Bardzo dziêkuje Smile
Jola

GDYBY NIE PRZODKOWIE MOI NIC BY MNIE NIE BYŁO, NIC ŚWIADOMOŚCI, NIC DUSZY, NIC CIAŁA.
TO PRADZIADÓW ZNOJNE ŻYCIE, ŻE JESTEM, SPRAWIŁO, A ZE MNĄ I WE MNIE CZĄSTKA ICH ZOSTAŁA.
Poprzedni wątek: Wpis w księdze zmarłych
Następny wątek: Potrzebna pomoc w odczytaniu!
Idź do forum:

Aktualny Czas: Thu Oct 08 04:29:11 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund