Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Opinie o serwisie » Kilka pomyslow
Kilka pomyslow [wiadomość #607] Tue, 27 March 2007 20:13 Przejdź do następnej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
Dobre by bylo jak bysmy zebrali wszystkie daty o parafiach i ich zbiorach Jak i spisali rowniez Zasoby mormonow
cos w stylu ze strony Westpreussen
obecnie mam dostep do centrum mormonow w Branschweigu i sie tam w krotce wybieram
zamowienie filmu wynosi 5€ to jest juz niezle jak na niemcy
dobre by bylo rowniez USC poprostu to spisac co jest dostepne
z naszego opszaru
Ja spisalem wszystkie parafie ktore mnie interesowaly
zawsze jak by ktos spisywal parafie to przy okazji by spisywal wszystkie mozliwe Zrudla to znaczy Usc, mormonow jake rolki Nr i co . W bibliotece by sprawdzil czy sa ksiazki adresowe i jake.
poprostu zrobil by rowniez maly zbior informacji dla wszystkich
wazne sa rowniez telefony i adresy do tych miejsc
wiem ze na niektorych stronach sa takie gotowe spisy ale nie unas mozna by to lepiej zrobic i ladniej
informacyjniej
dobre by byly przy spisie spisy miejscowosci jak ja kiedys zwano po polsku,niemiecku,lacinie jak i wszystkie inne nazwy
moze by byl rowniez dobry spis kilku zrodel literackich na temat miejscowosci regionu w trzech jezykach polski niemiecki Angelski
to tylko tak z grubsza moj pierwszy pomysl
Marcin

Odp: Kilka pomyslow [wiadomość #610 jest odpowiedzią na wiadomość #607] Tue, 27 March 2007 22:25 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
adamkami
Senior Member
Jeli chodzi o stan zasobw archiww diecezjalnych i parafii to istnieje juz taka baza danych na stronie Polskiego Towarzystwa Genealogicznego http://www.genealodzy.pl/name-katalog.phtml.

Jeli chodzi o archiwa pastwowe to polecam baz PRADZIAD http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradziad.php

Gorzej z urzdami stanu cywilnego.

Jesli chodzi o nazwy miejscowoci to pracujemy nad tym, ale jeszcze troch czasu minie zanim to ruszy.

Nad reszt pomysw trzeba bdzie jeszcze pomyle.

Adam
Odp: Kilka pomyslow [wiadomość #611 jest odpowiedzią na wiadomość #610] Tue, 27 March 2007 23:18 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Milksurfer jest aktualnie niedostępny  Milksurfer
Miejsce: Niemcy
Senior Member
od wczoraj zaczolem sie informowac mikrofilmami mormonow
stwierdzilem ze maja ciekawe rzeczy jak N.p. ksiegi ewangelickie i katolicke spisy USC, Szkoly, Dokumety Wlascicieli ziemskich
spisy Kolonistow , jednostek wojskowych , Literature,...
sprawdzalem tylko Grudziadz
jest wiele ciekawostek
ale nie zapomnijmy za to trzeba placic

marcin

[Uaktualnione dnia: Tue, 27 March 2007 23:20]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Metryki
Następny wątek: ksiega Posiadaczy ziemskich
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 03 02:44:17 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund