Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » rodzina Grenc
rodzina Grenc [wiadomość #14000] Sat, 24 January 2015 17:50 Przejdź do następnej wiadomości
RafalGrota jest aktualnie niedostępny  RafalGrota
Junior Member
Witam.
Zlokalizowanie pary moich przodkw nastrcza mi od dawna problem. Zapewne pochodzili z jakiej niezideksowanej parafii, std trudno szuka ,,po omacku”. Wkrtce wybieram si do AD w Pelplinie, ale moe kto gdzie na nich natrafi i podpowie mi, w ktrych ksigach szuka...
Byli to Micha Grenc (szewc) i Elbieta z d. Flink. Nie znam ich lat ycia, nie wiem, gdzie i kiedy brali lub. Posiadali nastpujce potomstwo:
- Micha (ur. 12.05.1849 w Rokitkach); chrzestni – Jan Grenz i Marianna Klamm,
- Maria (ur. ok. 1852 w Mtowach Maych), ona Jzefa Grota,
- Anna Elbieta (ur. 02.02.1855 w Tczewie); chrzestni – Walenty Block i Florentyna Duszyska
- Jakub (ur. 25.07.1857 w Tczewie); chrzestni – Franciszek Brodnicki i Maria Nadolska.
Bd wdziczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Rafa Grota
Odp: rodzina Grenc [wiadomość #14005 jest odpowiedzią na wiadomość #14000] Mon, 26 January 2015 11:57 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Witaj! pisali si przez "z" Sprawd w USC zgony moe to Twoi.
W AP w Gdasku zajrzyj do kartotek adresowych Tczewa.
Krzysiek
Odp: rodzina Grenc [wiadomość #16968 jest odpowiedzią na wiadomość #14000] Sat, 16 February 2019 21:20 Przejdź do poprzedniej wiadomości
AG1976 jest aktualnie niedostępny  AG1976
Member
Witam! Zainteresowao mnie twoje pytanie o rodzin Grenc, poniewa sama poszukuj informacji o Michale Grenc, ktry by moim prapradziedkiem. By moe jest to Micha syn Michaa, o ktrego pytasz. Czy miaby jakie o nim informacje?
AG
Poprzedni wątek: Pryll - parafia Wałdowo - jakie USC?
Następny wątek: Stanisław, Stanisława Ledzińscy - Topolno
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Aug 11 05:18:55 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund