| Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #660] |
Fri, 06 April 2007 15:45  |
tamarat40
|
Junior Member |
|
|
|
Witam! Mam na imiê Tamara.Od pewnego czasu próbujê dowiedzieæ siê czego¶ o swoich przodkach. Pasj± poszukiwania swoich korzeni zarazi³ mnie jeden z cz³onków Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego. Interesuj± mnie osoby o nazwisku Jarzyñski, Jarzyñska, którzy zamieszkuj± przede wszystkim okolice W±brze¼na, Bydgoszczy, Grudzi±dza i Wielkopolski. Je¿eli kto¶ wie gdzie znajduje siê miejscowo¶æ Wieczórki ko³o W±brze¼na i ma dostêp do dokumentacji tego terenu proszê o kontakt. Poszukujê równie¿ osób o nazwisku Palicki, Palicka z terenów Wielkopolski,okolic Bydgoszczy oraz Gdyni. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #668 jest odpowiedzią na wiadomość #667] |
Wed, 11 April 2007 15:50   |
 |
Milksurfer
|
Senior Member |
|
|
Hallo
To co narazie wiem to ze te rodziny niec maja jak narazie jak chodzi o przekstalcenie ze soba wspulnego
Raczej sa to odrebne rody Ale rowno liczne
Jasinscy-Jasienscy byli czesto przeksztalcani ale jak chodzi na naszych terenach to przewaznie w takiej pisowni Iasinski,Jaszynski,Jaschinski(y) Z dodatkami de-von
w Ameryce spotykamy sie niekiedy z Yasinski(Y)
To jest narazie z tym czym sie spotkalem na pomorzu
oczywiscie nie wykluczam bledu w pisowni ale jeszcze sie nie spotkalem aby rody to na dluszy czas prowadzily
Pozdrawiam
Marcin Jasinski ten inny
P.S.
Bym ogladnol Gniew i Swicie tam byli Jarzynscy
ale jak pisalem jest ich wiele
[Uaktualnione dnia: Wed, 11 April 2007 15:56] zgłoś wiadomość moderatorowi
|
|
|
|
|
|
| Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #810 jest odpowiedzią na wiadomość #660] |
Tue, 26 June 2007 11:09   |
palixmp
|
Junior Member |
|
|
Witam.
Mam na imie Marcin, a nazwisko Palicki. Jestem z Grodziska Wielkopolskiego. Tutaj s± 2 rodziny palickich niespokrewnionych ze soba:)
Kiedy¶ na pocz±tku mojej "kariery" z komputerkami, pozna³em kole¿ankê Palick± z Bdgoszczy. Ona jest Palicka po mê¿u, tez niespokrewniona ze mna:)
Je¶li masz ju¿ tyle wiadomo¶ci, chcesz co¶ z tym zrobic?? Jakbym móg³ pomóc, to pisz na maila.
Pozdrawiam
P.S.
Szczególne pozdrowienia z Sandry, jak dot± jedynej o nazwisku Palicka na tym w±tku:)
Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Jarzyński, Jarzyńska,Palicki, Palicka [wiadomość #3717 jest odpowiedzią na wiadomość #854] |
Fri, 26 March 2010 21:26  |
edytamagda
|
Junior Member |
|
|
| Jarzynski napisa³(a) dnia pon, 13 sierpieñ 2007 11:10 | Witaj Tamara!
Ostatnio zainteresowa³y mnie moje korzenie i znalaz³em t± stronê. Poszukujesz osób o nazwisku Jarzyñski. Mam w Grudzi±dzu rodzinê o nazwisku Jarzyñski, mój tata stamt±d pochodzi. Ja jestem kolejnym pokoleniem Jarzyñskich,ale mieszkam w okolicach Koszalina.
Damian Jarzyñski
|
Witaj Damianie!
Du¿o czasu minê³o od wys³ania twojej informacji,ale ja dopiero niedawno dowiedzia³am siê,i¿ w¶ród cz³onków mojej rodziny jest Konrad Wiktor Jarzyñski.Po¶lubi³ Helenê Grams ur. w 1919r. w Margoninie lub okolicach-to Wielkopolska.Mieszkali w Grudzi±dzu.Ja wywodzê siê z rodziny Gramsów.
Pozdrawiam
Edyta
szukam:Grams,Cegielscy,Ciesiółka,Maciejewscy,Winkler,Thielma nn,K aja,Meler lub Meller,Klevenhagen,Zborowscy
|
|
|
|