Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Franciszek Marski
Franciszek Marski [wiadomość #18791] Wed, 06 October 2021 15:22 Przejdź do następnej wiadomości
eteuk jest aktualnie niedostępny  eteuk
Junior Member
Witam,

Jestem cakiem wiey w kwestii poszukiwa przodkw.

Zajem si teraz poszukiwaniami dziadka, o ktrym waciwie niewiele wiadomo:

Franciszek Marski 07.03.1918 Maa Soca (prawdopodobnie) - 17.05.1976 Kowalewo Pomorskie

Udao mi si odnale informacj prawdopodobnie o jego chrzcie w parafii Subkowy (woj. Pomorskie) z 1908 roku. Imi Franciscus Augustinus (nazwiska brak), brak danych ojca, dane matki Hedvigis Marska. Nr ksigi 3144 (http://www.ptg.gda.pl/index.php/certificate/action/searchB/)

Czy kto jest w stanie mi powiedzie, czy gdzie da si znale wicej informacji w internecie? Jeli tak to gdzie szuka? A jeli nie to w jakich archiwach mog znale wicej informacji?

Pozdrawiam,
Mateusz
Odp: Franciszek Marski [wiadomość #18792 jest odpowiedzią na wiadomość #18791] Wed, 06 October 2021 17:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
janus jest aktualnie niedostępny  janus
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
Dzie dobry,

Szukajc warto bazowa na pewnych informacjach.
Zaczbym z wycignicia aktu zgonu z USC. Powinien by w miejscu zgonu. Na akcie zgonu powinny byc informacje o rodzicach, dacie i miejscu urodzenia.
wtedy mona podj dalsze poszukiwania.
Po akt zgonu trzeba si bedzie pewnie osobicie pofatygowa do urzdu i wykaza swoje pokrewiestwo. Wczeniej warto tam jednak zadzwoni i podpyta.

Pozdr
Janus
PomTG
Odp: Franciszek Marski [wiadomość #18793 jest odpowiedzią na wiadomość #18792] Thu, 07 October 2021 08:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
eteuk jest aktualnie niedostępny  eteuk
Junior Member
Dzikuj bardzo za podpowied!
Odp: Franciszek Marski [wiadomość #18794 jest odpowiedzią na wiadomość #18793] Sat, 09 October 2021 23:34 Przejdź do poprzedniej wiadomości
janus jest aktualnie niedostępny  janus
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
i jeszcze jedno
teoretycznie o dokumenty z dowolnego USC mona poprosi w najbliszym USC
Tylko wtedy to moe troch duej potrwa, jakie s opaty nie wiem

janus
PomTG
Poprzedni wątek: Magulski
Następny wątek: Józefina Wicka - nn
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 22:55:59 GMT+2 2026