Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Przodkowie z par. Raciąż
Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #7191] Sun, 24 April 2011 19:38 Przejdź do następnej wiadomości
Carloz jest aktualnie niedostępny  Carloz
Member
Witam serdecznie,

Mam nietypow prob. Znalazem w zindeksowanych danych informacje nt. moich przodkw z parafii raciskiej, ktre to ju chyba zamkn moliwoci znalezienia czegokolwiek wicej w tej akurat parafii. Gdy wrc do Polski w bliej nieokrelonym czasie, bd kontynuowa badania genealogiczne, lecz zapewne ju nie w Raciu.
Moje pytanie jest takie, czy ktokolwiek ma dostp do akt z tej parafii i czy mgby udzieli mi informacji nt. nastpujcych zgonw:

Kazimierz Wrbel akt 59 rok 1864
Elbieta Wrbel akt 19 rok 1863
August Rogowski akt 57 rok 1863
Marianna Rogowska akt 45 rok 1871

..i jednego chrztu:

crka Domachowska /rodzice Andrzej Domachowski i Marianna Grzymawna/ akt 2.I. z roku 1803.

(wszystkie osoby to moi przodkowie)

Chodzi mi tylko i wycznie o dokadne daty zdarze /narodziny i zgony/ oraz miejsca, w ktrych si zdarzyy. Mam nadziej, e kto bdzie mg mi pomc. Niestety, jak ju pisaem, mieszkam na stae za granic i ciko cokolwiek samemu zrobi, a gdy ju wrc przed wakacjami bardzo chciabym optymalnie wykorzysta czas na poszukiwania.

Z gry dzikuj. Pozdrawiam serdecznie! Wesoych wit!
Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #7194 jest odpowiedzią na wiadomość #7191] Mon, 25 April 2011 00:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zatoka jest aktualnie niedostępny  Zatoka
Senior Member
Odpowied wysyam na PW.

Pozdrawiam

Janusz Wegner

Poszukuję wszekich informacji o Wegnerach z terenu całej Polski. Szczególnie tych zgromadzonych w księgach i spisach pozametrykalnych
Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #9216 jest odpowiedzią na wiadomość #7191] Thu, 29 December 2011 17:33 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Witam ponownie,

Tak do przez przypadek natrafiem na ten temat - mj zreszt. Smile

Niestety brak czasu skutecznie eliminuje mnie z szerszych poszukiwa zagranicznych - w zasadzie czas upywa, a pyta i biaych plam coraz wicej Smile ... Ju mylaem, e w parafii Raci raczej niczego dot. mojej rodziny ju nie znajd - a tu jednak: akt chrztu mojej pra...babci.

Mam wielk prob, czy ktokolwiek posiadajcy informacje o parafii raciskiej mgby mnie uwiadomi na temat informacji zawartych w akcie:

chrzest rok 1771, akt nr 674 Elbieta Katarzyna Nycler, crka Piotra i Agnieszki. Chodzi mi dokadnie o miejsce urodzenia, dokadn dat. Oraz, jeli oczywicie s zawarte w akcie, jakie dodatkowe informacje.

Z gry dzikuj. Pozdrawiam bardzo serdecznie! I powoli ju ycz szczliwego Nowego Roku!
Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #9217 jest odpowiedzią na wiadomość #9216] Thu, 29 December 2011 18:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piesta
Senior Member
Elisabeth Catharina Nycler urodzila sie dn.27.X.1771 w Stobnie jako dziecko Piotra i Agnieszki Nyclerow. Chrzestnymi byli: Mathias Corta i Anna Wegner. Chrzcil ksiadz Paul Lukowicz

Staszek

[Uaktualnione dnia: Thu, 29 December 2011 18:57]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #9220 jest odpowiedzią na wiadomość #9217] Fri, 30 December 2011 13:47 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Member
Dzikuj serdecznie! Smile To wic pewnie moja pra...babcia.

Pozdrawiam
Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #14776 jest odpowiedzią na wiadomość #7191] Thu, 14 January 2016 13:54 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Member
Witam serdecznie,

Chciabym prosi, o ile to moliwe, osoby posiadajce skany z parafii Raci o udzielenie mi informacji z tej parafii.

Chodzi mi dokadnie o dwa akty, tj.

1) lub Raci 1864 W1280 099. Casimirus Wroblewski Elisabeth Wiesz ?

2) lub Raci 1869 W1280 103. Joannes Jelewski Elisabeth Wrblewska

Gwnie chodzi mi po prostu o to, czy Kazimierz Wrblewski z pierwszego aktu by wdowcem i czy by podany wiek (ok. 60 lat)? Oraz, czy Elbieta z drugiego aktu bya wdow, tzn. Elbiet z pierwszego aktu (Kazimierz Wrblewski zmar w 1864r.).

Z gry bardzo dzikuj za pomoc.
Poprzedni wątek: Berndt: Spelling changed while in military?
Następny wątek: Falkowski
Idź do forum:

Aktualny Czas: Tue Sep 08 10:48:20 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund