| Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #7191] |
Sun, 24 April 2011 19:38  |
Carloz
|
Member |
|
|
Witam serdecznie,
Mam nietypow prob. Znalazem w zindeksowanych danych informacje nt. moich przodkw z parafii raciskiej, ktre to ju chyba zamkn moliwoci znalezienia czegokolwiek wicej w tej akurat parafii. Gdy wrc do Polski w bliej nieokrelonym czasie, bd kontynuowa badania genealogiczne, lecz zapewne ju nie w Raciu.
Moje pytanie jest takie, czy ktokolwiek ma dostp do akt z tej parafii i czy mgby udzieli mi informacji nt. nastpujcych zgonw:
Kazimierz Wrbel akt 59 rok 1864
Elbieta Wrbel akt 19 rok 1863
August Rogowski akt 57 rok 1863
Marianna Rogowska akt 45 rok 1871
..i jednego chrztu:
crka Domachowska /rodzice Andrzej Domachowski i Marianna Grzymawna/ akt 2.I. z roku 1803.
(wszystkie osoby to moi przodkowie)
Chodzi mi tylko i wycznie o dokadne daty zdarze /narodziny i zgony/ oraz miejsca, w ktrych si zdarzyy. Mam nadziej, e kto bdzie mg mi pomc. Niestety, jak ju pisaem, mieszkam na stae za granic i ciko cokolwiek samemu zrobi, a gdy ju wrc przed wakacjami bardzo chciabym optymalnie wykorzysta czas na poszukiwania.
Z gry dzikuj. Pozdrawiam serdecznie! Wesoych wit!
|
|
|
|
|
|
| Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #9216 jest odpowiedzią na wiadomość #7191] |
Thu, 29 December 2011 17:33   |
Carloz
|
Member |
|
|
Witam ponownie,
Tak do przez przypadek natrafiem na ten temat - mj zreszt. 
Niestety brak czasu skutecznie eliminuje mnie z szerszych poszukiwa zagranicznych - w zasadzie czas upywa, a pyta i biaych plam coraz wicej ... Ju mylaem, e w parafii Raci raczej niczego dot. mojej rodziny ju nie znajd - a tu jednak: akt chrztu mojej pra...babci.
Mam wielk prob, czy ktokolwiek posiadajcy informacje o parafii raciskiej mgby mnie uwiadomi na temat informacji zawartych w akcie:
chrzest rok 1771, akt nr 674 Elbieta Katarzyna Nycler, crka Piotra i Agnieszki. Chodzi mi dokadnie o miejsce urodzenia, dokadn dat. Oraz, jeli oczywicie s zawarte w akcie, jakie dodatkowe informacje.
Z gry dzikuj. Pozdrawiam bardzo serdecznie! I powoli ju ycz szczliwego Nowego Roku!
|
|
|
|
|
|
|
|
| Odp: Przodkowie z par. Raciąż [wiadomość #14776 jest odpowiedzią na wiadomość #7191] |
Thu, 14 January 2016 13:54  |
Carloz
|
Member |
|
|
Witam serdecznie,
Chciabym prosi, o ile to moliwe, osoby posiadajce skany z parafii Raci o udzielenie mi informacji z tej parafii.
Chodzi mi dokadnie o dwa akty, tj.
1) lub Raci 1864 W1280 099. Casimirus Wroblewski Elisabeth Wiesz ?
2) lub Raci 1869 W1280 103. Joannes Jelewski Elisabeth Wrblewska
Gwnie chodzi mi po prostu o to, czy Kazimierz Wrblewski z pierwszego aktu by wdowcem i czy by podany wiek (ok. 60 lat)? Oraz, czy Elbieta z drugiego aktu bya wdow, tzn. Elbiet z pierwszego aktu (Kazimierz Wrblewski zmar w 1864r.).
Z gry bardzo dzikuj za pomoc.
|
|
|
|