| Witam poszukuję wiadomości o dziadkach i pradziadkach Pliszka ,Plischka [wiadomość #12466] |
Mon, 25 November 2013 19:53  |
Agusia198128
|
Junior Member |
|
|
|
witam serdecznie,dopiero pare dni temu udao mi si ustalic cokolwiek o moich dziadkach (rodzicw mojej mamy) USC w Nowem by na tyle dostpny dla mnie ,e mogam popytac to co wiedziaam moja mam urodzia si w Nowem nad Wis w 1948 r jej ojciec Feliks zmar pare dni przed jej urodzeniem i wanie najbardziej chciaabym zna dokdna date uzyskac akt urodzenia wiem e urodzi si w Neubelz by synem Anastazego Plischka lub Pliszka i Anny z domu Stosik ktrzy potem mieszkali w Nadolu ,pisaam do USC Neubelz bo chyba chodzi o Nowe Bielice w tamtych latach 1907 r ale nie uzyskaam adnej informacji ,w USC Nowe niestety dziadka aktu zgonu nie ma gdzie moge jeszcze szuka??????????? gdzie si uda...? pomocy
|
|
|
|
| Odp: Witam poszukuję wiadomości o dziadkach i pradziadkach Pliszka ,Plischka [wiadomość #12467 jest odpowiedzią na wiadomość #12466] |
Mon, 25 November 2013 21:35   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Co chyba pokrcia.
Neu Belz to faktycznie Nowe Bielice ale le w Koszaliskim w gminie Biesiekierz.
Dzieci Anastazego Pliszki z Ann Stosik (lub w 1901 liwice) rodziy si w liwicach:
1901-Franciszek, 1902-Bronisaw, 1904-Stanisawa i Stanisaw (bliniaki) , 1905-Leon i 1911-Helena. Jest przerwa 1906-1910 i na tym terenie nie rodzio si adne dziecko tego maestwa. Mg wic Twj Feliks urodzi si gdzie indziej ale napewno nie w okolicy Nowego gdy tam miejscowo Neu Belz nie istniaa.
Staszek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|