Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » PTG » PomGenBaza » Indeksacja metryk z Koronowa
Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11613] Fri, 03 May 2013 18:48 Przejdź do następnej wiadomości
JaninaTomczyk jest aktualnie niedostępny  JaninaTomczyk
Junior Member
Witam!
Z wykazu dostpnych metryk z Koronowa stwierdziam, e z okresu lat 1744-1912 niewiele zindeksowano i oferuj swoj prac w tym zakresie. Znam jzyk aciski i mam dowiadczenie w odczytywaniu trudnych, nieczytelnych akt. Mam czas i moliwoci zindeksowania metryk z Koronowa. Czekam na odpowied moderatora.

Janina Władysława Tomczyk
Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11631 jest odpowiedzią na wiadomość #11613] Mon, 06 May 2013 01:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witam,
Dzikuj bardzo za zgoszenia.
Poprosiem nasz koleank koordynujc indeksacj , Kasi Nalazek, o kontakt z Tob.
Pozdrawiam
Mariusz

Mariusz Momont
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne, Lubelskie Towarzystwo Genealogiczne
Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11638 jest odpowiedzią na wiadomość #11631] Mon, 06 May 2013 20:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Dzikuj serdecznie Seniorze i dzikuj Kasi za przesane skany, ktre ju odczytaam. Mam nadziej, e dobrze wykonam indeksacj i wiele osb odnajdzie swoich bliskich.

Pozdrawiam
Janina Wadysawa Tomczyk Smile

Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11642 jest odpowiedzią na wiadomość #11613] Wed, 08 May 2013 22:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
grazka jest aktualnie niedostępny  grazka
Miejsce: Pleszew
Member
Witaj Janko Smile
Podziwiam Twoje zaangaowanie i zapa.Rzadko sie spotyka takie osoby jak Ty.Gdybym miaa zindeksowa cho jedn stron to wolaabym spa i wstyd mi si przyzna ale jestem leniuchem.Myl,e dziki Twoim staraniom znajd moe jakiego przodka,pozdrawiam z Wielkopolski

Pozdrawiam
Grażyna Stolarek

Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11649 jest odpowiedzią na wiadomość #11642] Sat, 11 May 2013 12:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Pozdrawiam Graynko z Wielkopolski,

Nie lubi leniuchowa, bo wtedy strasznie si mcz fizycznie i psychicznie. Indeksacja mnie wcigna, bo zawsze interesowaam si histori i socjologi, a ze starych metryk mona duo wyczyta. Pisz rwnie histori mojej rodziny i dopiero teraz odkrywam niezwykle ciekawe zdarzenia z przeszoci. Nie wiem czy kiedy bd indeksowaa metryki z Wielkopolski, bo rodzina taty mieszkaa na terenie dzkiego, a mojej mamy w kujawsko-pomorskim i pomorskim. Jednak miejsce urodzenia mojej mamy to Kalisz i zupenie nie mam danych o rodzinie babci zd.Wawrzyniak, wic wszystko moliwe.
Pozdrawiam
Janka Smile

Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11651 jest odpowiedzią na wiadomość #11649] Sat, 11 May 2013 23:07 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
grazka jest aktualnie niedostępny  grazka
Miejsce: Pleszew
Member
Witaj
Chyba mamy co wsplnego bo ja te do leniuchw si nie zaliczam raczej.Czasem co robi!cho bardzo mao.
Twoje indeksowanie bdzie widoczne na stronie wic ciesz si z tego!pomoesz wielu osob w poszukiwaniach.

Pozdrawiam
Grażyna Stolarek

[Uaktualnione dnia: Sun, 12 May 2013 10:44]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11655 jest odpowiedzią na wiadomość #11651] Mon, 13 May 2013 06:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witaj Grayno,

Na razie po prostu pracuj, bo to plik 20 lat po acinie i ze zniszczonych ksig, a przyjdzie czas na efekty po zakoczeniu. Wiem , e zostanie to opublikowane bo nie pierwszy raz indeksuj i robi ten plik wycznie dla innych, bo nie ma tu mojej rodziny-niestety.
Wystpuj w Koronowie dopiero w XIX wieku.
Poszukuj metryk Wieteckich,Witeckich, Wieleckich i Wawrzyniakw z dawnego Pomorza.

Pozdrawiam
Janina Smile

Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11715 jest odpowiedzią na wiadomość #11613] Wed, 05 June 2013 11:55 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
zgred jest aktualnie niedostępny  zgred
Junior Member
Szanowna Pani Janino,

Od do dawna poszukuj informacji o lubie (1802-1816) i urodzeniach pary Laurentius Kortas (*~1789) i Marianna Muzio (*~1789) w okolicach Koronowa i Byszewa. Czy indeksujc metryki z Koronowa nie natkna si pani na powysze wpisy? Wiem e na pewno w Koronowie (Nowy Dwr) figuruje taki wpis:

*1820 Jan Kortas, Koronowo (Nowy Dwr) s. Laurentia i Marianny Muzio - to trzecie dziecko tych rodzicw. Pierwsze dwa urodziy si: Jan *1816, Byszewo (Wiznowo); Katarzyna *1817, Byszewo (Buszkowo).

Mam te metryki oraz metryki urodze, lubw i zgonw pozostaych dzieci tej pary. Brakuje mi jednak informacji o ich rodzicach. Odszukaem tylko metryki ich zgonw, std przyblione lata urodze.

Prosz o odpowied,
pozdrawiam serdecznie

ukasz Kortas

Pozdrawiam
Łukasz
Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11716 jest odpowiedzią na wiadomość #11715] Wed, 05 June 2013 13:54 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam i z przykroci musz odmwi pomocy, gdy indeksuj tylko metryki urodzenia z lat 1781-1801

Pozdrawiam
Janina Tomczyk

Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11717 jest odpowiedzią na wiadomość #11716] Wed, 05 June 2013 14:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Dzikuj za odpowied.

Pani Janino wanie m.in. o takie metryki pytaem:
"urodzenia pary: Laurentius Kortas (urodzony okoo 1789r.) i Marianna Muzio (urodzona okoo 1789r.)".

pozdrawiam
ukasz Kortas

Pozdrawiam
Łukasz
Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11718 jest odpowiedzią na wiadomość #11717] Wed, 05 June 2013 15:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Rozumiaam bdnie, e chodzi o metryki maestw,ale teraz sprawdziam notatki z lat 1788-1790 i nie znalazam tych osb. Niestety pad mi gwny komputer z baz danych i to 2 godziny temu. Teraz uywam nowego i pustego laptopa. Jestem zestresowana tym problemem i musz da tamten do naprawy, a to dla mnie mieszkajcej na wsi duy problem.W tamtym komputerze miaam wprowadzone ok 300 nazwisk a to 1/5 caego pliku i niedugo byyby w PTG ale teraz mam duy kopot. To wszystko w czym mog pomc w dniach najbliszych.

Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11719 jest odpowiedzią na wiadomość #11718] Thu, 06 June 2013 07:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Dzikuj bardzo Pani Janino.

Przykro mi z powodu komputera. Chtnie bym pomg odzyska dane, wystarczy wyj twardy dysk z Pani komputera i zgra dane z tego dysku na dysk w innym komputerze. Barier jest jednak spora odlego - mieszkam w Krakowie.

ycz powodzenia, moe kto inny z forum pomoe kto mieszka bliej?

Pozdrawiam.

Pozdrawiam
Łukasz
Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11727 jest odpowiedzią na wiadomość #11719] Sat, 08 June 2013 18:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Witam i dzikuj za ofert pomocy. To nie byo takie proste bo zapaam mimo programu antywirusowego jakie wistwo w programie operacyjnym i upora si z tym fachowiec, ale przy okazji straciam program office, ktry czyta tabele. Postaram si wgra go ponownie, bo inaczej tego folderu nie otworz. Mam w tej chwili inne wane sprawy nie cierpice zwoki, ale indeksacji nie zaniecham.

Pozdrawiam

Odp: Indeksacja metryk z Koronowa [wiadomość #11729 jest odpowiedzią na wiadomość #11727] Sun, 09 June 2013 16:17 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
To dobrze, e nie stracia Pani utworzonych do tej pory indeksw.
Jestem bardzo ciekaw czy znajd w Koronowie jakie wskazwki co do moich przodkw. Czekam cierpliwie a indeksy pojawi si w bazie.

ycz powodzenia i pozdrawiam
ukasz

Pozdrawiam
Łukasz
Poprzedni wątek: Wrzucanie indeksów do bazy PomTG
Następny wątek: Baza - zgony - Tczew
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Aug 02 20:52:43 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund