Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Pomoc w zdobyciu danych (Manikowscy)
Pomoc w zdobyciu danych [wiadomość #20013] Thu, 12 September 2024 14:45
zbychoman jest aktualnie niedostępny  zbychoman
Miejsce: Kraków
Junior Member

Prośba o pomoc w zdobyciu informacji z dwóch aktów.
1) AM akt zawarcia małżeństwa - Februar 1849r w par. Płochocin, Anton Kazubowski lat 26 i Catarina Mankowska lat 17 (Groß Plochotschin, Schwetz, Westpreußen, Preußen)
O tym akcie jest informacja w bazie PTG, że dokument znajduje się w Pelplinie - Księga ADP/W472 zdj. 0026 Akt/str 5 oraz w bazie FS (FamilySearch) pod linkiem https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:6ZQ5-LBD4 , ale dla mnie zdjęcie jest niedostępne. Pragnę z tego AM poznać zwłaszcza personalia rodziców mego pradziadka Józefa Manikowskiego ur wg posiadanego Familienstammbuch w dniu 5 stycznia 1835r w Starej Hucie w gminie Warlubie par. Płochocin (d. Althutte, Schwetz, West Prussia), a którego w/w Catarina/ Katarzyna jest prawdopodobnie jego siostrą oraz była chrzestną jego syna Franciszka ur 1867r w Bzowie, a także pragnę poznać personalia świadków tego wydarzenia.
2) AU aktu chrztu - 24 Juni 1881r w par Nowe str 428, 429, Johann/ Jan Manikowski (Neuenburg, Schwetz, Westpreußen, Preußen).
Posiadam AU z USC, a o tym akcie kościelnym mam informację z bazy FS znajdującym się pod linkiem https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:6ZMJ-SCL8 i z tego aktu b. pragnę poznać personalia chrzestnych.
Serdecznie pozdrawiam
i proszę o wsparcie moich poszukiwań na adres zbigniew(at)korzeniowski.org
Zbigniew Korzeniowski, Kraków
PS
Chętnie zamówię odpłatnie oba akty lub przekażę darowiznę na konto Pom TG za bezintesowną pomoc forumowicza. Podróże już nie dla mnie
Poprzedni wątek: Akty małżeństw Kamień Krajeński
Następny wątek: Metryki chrztu z Pucka
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Jul 27 15:08:29 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund