Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Rodzina Rymon Lipiński
Rodzina Rymon Lipiński [wiadomość #1144] Tue, 12 February 2008 03:10 Przejdź do następnej wiadomości
Lesmil jest aktualnie niedostępny  Lesmil
Junior Member
Szukam informacji o przodkach i rodzestwie Jana Rymon Lipiskiego (1849-1925) z Lipnicy, onatego z Mariann Adamczyk (1854-1939). Poszukuj kontaktu z jego krewnymi.

Leszek Mila
Odp: Rodzina Rymon Lipiński [wiadomość #1298 jest odpowiedzią na wiadomość #1144] Wed, 07 May 2008 18:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Graza jest aktualnie niedostępny  Graza
Junior Member
Witam
Nie wiem czy Cie to zainteresuje lecz moj pradziadek nazywa sie Paul Rymon-Lipinski nie wiem czy by bratem czy tez synem wymienionego przez Ciebie Jana Rymon-lipinskiego ale mieszkal w okolicach Lipnicy. Jesli jestes zainteresowany tym co wiem choc niewiele to sluze informacjami i tez szukam przodkow z tej lini.
Odp: Rodzina Rymon Lipiński [wiadomość #1300 jest odpowiedzią na wiadomość #1144] Wed, 07 May 2008 19:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
karszek
Miejsce: Pomorze.
Member
Sprbujcie "poszpera" w USC Lipnicy,pow, bytowski. Sprawa ma si podobnie jak w wtku o Wnuk-Lipiskich.
Mieszkam w okolicach, i kiedy natrafiem na stron Lipiskich. Bo oprcz Wnuk-, Rymon-, s : Parztka-, Parzontka-, Pupka-, i kilka innych rodw... wywodzcych si z tych stron.
Rwnie GOOGLE pomog...

- bogusKa

Odp: Rodzina Rymon Lipiński [wiadomość #1301 jest odpowiedzią na wiadomość #1300] Wed, 07 May 2008 19:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Graza jest aktualnie niedostępny  Graza
Junior Member
W USC Lipnica niestety nie ma Zadnych wiadomosci sprzed 1890 roku juz sprawdzaam
Odp: Rodzina Rymon Lipiński [wiadomość #1303 jest odpowiedzią na wiadomość #1298] Sun, 11 May 2008 15:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
Jan Rymon Lipiski (ok. 1849-1925) mieszka w Lipnicy i by synem Macieja Rymon Lipiskiego i Katarzyny (?) Wierkus, i rwnie mieszkali w Lipnicy. Pawe Rymon Lipiski raczej nie by synem Maciej, przynajmniej nic o tym nie wiem. Oczywicie jestem zainteresowany kad informacj, jeli kto dopatrzy si pokrewiestwa.
Pozdrawiam. Leszek

Leszek Mila
Odp: Rodzina Rymon Lipiński [wiadomość #1304 jest odpowiedzią na wiadomość #1301] Sun, 11 May 2008 15:59 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Junior Member
USC przechowuj informacje przez ok. 100 lat. Potem lduj one w archiwum pastwowym. Dawne rejestry USC w Lipnicy znajduj si w AP w Supsku, cz jest na mikrofilmach (1874-1884). Szczegowe informacje mona znale w serwisie Pradziad, na stronie Archiwum Pastwowego. Poza rejestrami cywilnymi, mona szuka informacji w rejestrach Parafii Borzyszkowy. Powodzenia
Leszek

Leszek Mila
Odp: Rodzina Rymon Lipiński [wiadomość #1321 jest odpowiedzią na wiadomość #1298] Wed, 28 May 2008 12:56 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Junior Member
W naszym drzewie wystpuje jeden Paul Rymon Lipiski. Jest on ojcem Macieja Rymon Lipiskiego (ur. 1808) i dziadkiem Jana Rymon Lipiskiego (1849-1925) z Lipnicy. W razie czego su informacjami. Leszek

Leszek Mila
Poprzedni wątek: Poszukiwania
Następny wątek: Jan Bolesław Jendrzejewski ( kto ma takiego przodka w swoim "drzewie genealogicznym" ? )
Idź do forum:

Aktualny Czas: Mon Aug 03 18:11:30 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund