Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Ogólne » Ciekawe linki » Dzienniki Urzędowe - Pomorskie - Biblioteka Cyfrowa
Dzienniki Urzędowe - Pomorskie - Biblioteka Cyfrowa [wiadomość #8695] Thu, 06 October 2011 00:06 Przejdź do następnej wiadomości
mark65 jest aktualnie niedostępny  mark65
Miejsce: Olszynka
Senior Member
Witam,
W bibliotekach cyfrowych s czsto ciekawe publikacje, ale tym razem wydaje mi si kady powinien dokadnie przejrze ,prezentowane nowoci w Bibliotece Jagielloskiej.
Otrzymaem dzi linki dotyczce dziennikw urzdowych wydawanych przez Wojewdztwo Pomorskie i Bydgoskie.
http://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/dlibra/publication?id=76205&a mp;a mp;from=&dirids=1&tab=1&lp=2&QI=
http://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/dlibra/publication?id=76426&a mp;a mp;from=&dirids=1&tab=1&lp=3&QI=
http://jbc.bj.uj.edu.pl/dlibra/dlibra/publication?id=41040&a mp;a mp;from=&dirids=1&tab=1&lp=4&QI=

Znajdziemy tam orzeczenia o pozbawieniu obywatelstwa polskiego,dla wielu pomorskich powiatw, ogoszenia o zmianie nazwisk , uniewanienia zgubionych dokumentw, przydziau gospodarstw poniemieckich , wywaszczeniach z nieruchomoci wacicieli , i te osoby podlegajce obowizkowi suby wojskowej ,a czsto mona znale duo danych osobowych (1949,1950).

Jerzy ju przekona si o ciekawostkach rodzinnych z dziennikw.
Polecam wszystkim.
Pozdrawiam

Mariusz Momont
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne, Lubelskie Towarzystwo Genealogiczne

[Uaktualnione dnia: Sat, 08 October 2011 00:07]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Dzienniki Urzędowe - Pomorskie - Biblioteka Cyfrowa [wiadomość #8712 jest odpowiedzią na wiadomość #8695] Thu, 06 October 2011 22:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
egopol jest aktualnie niedostępny  egopol
Senior Member
Lektura rewelacyjna, najlepiej czyta od tyu.
Gorco polecam
Krzysiek
Odp: Dzienniki Urzędowe - Pomorskie - Biblioteka Cyfrowa [wiadomość #8717 jest odpowiedzią na wiadomość #8695] Fri, 07 October 2011 09:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Teerose jest aktualnie niedostępny  Teerose
Miejsce: Juszki k/Kościerzyny
Senior Member
Czy dziaaj Wam wszystkie linki, czy tylko ja mam pecha? Nie mog otworzy na przykad rocznika 1922.

Iza
Odp: Dzienniki Urzędowe - Pomorskie - Biblioteka Cyfrowa [wiadomość #8726 jest odpowiedzią na wiadomość #8712] Fri, 07 October 2011 11:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
JurekPlieth jest aktualnie niedostępny  JurekPlieth
Miejsce: Gdańsk
Senior Member
egopol napisa(a) dnia czw, 06 padziernik 2011 10:43

Lektura rewelacyjna,...

A ja dziki Mariuszowi dowiedziaem si, e do wszystkich wielu odmian mojego nazwiska mog dopisa jeszcze jedno - PLIMIRSKI Very Happy

Odp: Dzienniki Urzędowe - Pomorskie - Biblioteka Cyfrowa [wiadomość #8733 jest odpowiedzią na wiadomość #8717] Fri, 07 October 2011 12:12 Przejdź do poprzedniej wiadomości
kaphis jest aktualnie niedostępny  kaphis
Miejsce: Leverkusen
Senior Member
Rzeczywiscie rocznik 1922 sie nie otwiera.

Pozdrawiam

Marek Zając
Poprzedni wątek: Ciekawa strona o Kaszubach i rodach - Gliszczynski
Następny wątek: Gdańsk - unikatowe zdjęcia
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sat Aug 08 16:21:06 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund