Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Tłumaczenia » Język niemiecki » Akt chrztu - Prośba o przetłumaczenie małego fragmentu
Akt chrztu - Prośba o przetłumaczenie małego fragmentu [wiadomość #5935] Mon, 24 January 2011 20:30 Przejdź do następnej wiadomości
JoannaMaria jest aktualnie niedostępny  JoannaMaria
Junior Member
Dobry wieczr!

Mam wielk prob o pomoc w przetumaczeniu fragmentu aktu chrztu. Zamieszczam tylko ten fragment, reszt udao mi si odcyfrowa:) Chodzi konkretnie o zapis pomidzy sowami "znany osobicie" a "robotnik Franz Neumann".

Pozdrawiam serdecznie,
Joanna Werdon-Filip

[Uaktualnione dnia: Thu, 14 July 2011 22:54] przez Moderatora

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Prośba o przetłumaczenie małego fragmentu [wiadomość #5939 jest odpowiedzią na wiadomość #5935] Tue, 25 January 2011 01:02 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Topol jest aktualnie niedostępny  Topol
Senior Member
Witam,

Persnlichkeit auf Grund der vorgelegten Bescheinigung des Gemeinde Vorstehens zu Trzeciewnica anerkannt,

tosamo na podstawie przedoonego zawiadczenia od
naczelnika gminy w Trzeciewnicy uznano,

Pozdrawiam
Józef Topoliński

www.topolinscy.eu

[Uaktualnione dnia: Tue, 25 January 2011 01:23]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Odp: Prośba o przetłumaczenie małego fragmentu [wiadomość #5944 jest odpowiedzią na wiadomość #5939] Tue, 25 January 2011 15:06 Przejdź do poprzedniej wiadomości
JoannaMaria jest aktualnie niedostępny  JoannaMaria
Junior Member
Piknie dzikuj! Nigdy bym sama tego nie rozczytaa, zwaszcza e
nie spotkaam si wczeniej z podobnym zapisem.
Jeszcze raz dzikuj, poniewa Pana tumaczenie na tym forum dla kogo innego w potrzebie, pomogo mi rozszyfrowa prawie cakowicie dwa niemieckie akty chrztw pradziadkw:)
To tumaczenie na pewno rwnie pomoe niejednej osobie.
Jestem pena podziwu dla Paskiej pracy!

Pozdrawiam,
Joanna
Poprzedni wątek: Gotyk - stara zatarta inskrypcja
Następny wątek: Akt ślubu i zgonu - Proszę o rozszyfrowanie z języka niemieckiego - 1893 i 1900r - Kaszuby
Idź do forum:

Aktualny Czas: Fri Jul 31 17:04:20 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund