Forum PTG
Pomorskie Towarzystwo Genealogiczne

Strona główna » Poszukiwania » Poszukiwania osób i przodków » Poszukiwanie adresów meldunkowych oraz ksiąg meldunkowych. (Ksiegi meldunkowe, historia Gdyni, Kwiatkowski)
icon12.gif  Poszukiwanie adresów meldunkowych oraz ksiąg meldunkowych. [wiadomość #20421] Sun, 04 May 2025 18:22
kviatostan jest aktualnie niedostępny  kviatostan
Junior Member
Dzień dobry,

Poszukuję informacji o księgach meldunkowych Gdyni z lat 1938-39. Moja rodzina wyprowadziła się tam i żyła w tych latach w Gdyni do wybuchu wojny. Pradziadek wałczył w obronie na Helu i został zabrany do niewoli 2.10.1939 r. gdy Hel kapitulował. Niby też tam pracował ciekawi mnie, że jemu się opłacało jeździć tam pociągiem do pracy, nie lepiej było tam zamieszkać?? Pracował jako marynarz. Z opowieści rodzin właśnie mi wiadomo, że mieszkali w Gdyni i teraz pytanie jak szukać informacji lub w jakiej liście zespołów może się znajdować jakaś informacja, kto z pradziadkiem dokladnie tam się wyprowadził i gdzie mieszkali. Jak zabrali pradziadka do niewoli to prababcia wróciła na tereny rodzinnye (Osiek Mały, Dęby Szlacheckie, Grądy).

Osoba poszukiwana to Stanisław Kwiatkowski ur. 15 kwietnia 1907 r. w m. Grądy., żona Marianna Kwiatkowska z d. Michalska.

Pozdrawiam
Mateusz Kwiatkowski

[Uaktualnione dnia: Sun, 04 May 2025 18:23]

zgłoś wiadomość moderatorowi

Poprzedni wątek: Martinus Kiedrowski
Następny wątek: Rodzina Nadolskich
Idź do forum:

Aktualny Czas: Sun Jul 26 07:46:00 GMT+2 2026

Łączny czas generowania strony wyniósł $1 sekund