| Witam poszukuję wiadomości o dziadkach i pradziadkach Pliszka ,Plischka [wiadomość #12466] |
Mon, 25 November 2013 19:53  |
Agusia198128
|
Junior Member |
|
|
|
witam serdecznie,dopiero pare dni temu uda³o mi siê ustalic cokolwiek o moich dziadkach (rodziców mojej mamy) USC w Nowem by³ na tyle dostêpny dla mnie ,¿e mog³am popytac to co wiedzia³am moja mam urodzi³a siê w Nowem nad Wis³± w 1948 r jej ojciec Feliks zmar³ pare dni przed jej urodzeniem i w³a¶nie najbardziej chcia³abym znaæ dok³±dna date uzyskac akt urodzenia wiem ¿e urodzi³ siê w Neubelz by³ synem Anastazego Plischka lub Pliszka i Anny z domu Stosik którzy potem mieszkali w Nadolu ,pisa³am do USC Neubelz bo chyba chodzi o Nowe Bielice w tamtych latach 1907 r ale nie uzyska³am ¿adnej informacji ,w USC Nowe niestety dziadka aktu zgonu nie ma gdzie moge jeszcze szukaæ??????????? gdzie siê udaæ...? pomocy
|
|
|
|
| Odp: Witam poszukuję wiadomości o dziadkach i pradziadkach Pliszka ,Plischka [wiadomość #12467 jest odpowiedzią na wiadomość #12466] |
Mon, 25 November 2013 21:35   |
 |
piesta
|
Senior Member |
|
|
Co¶ chyba pokrêci³a¶.
Neu Belz to faktycznie Nowe Bielice ale le¿± w Koszaliñskim w gminie Biesiekierz.
Dzieci Anastazego Pliszki z Ann± Stosik (¶lub w 1901 ¦liwice) rodzi³y siê w ¦liwicach:
1901-Franciszek, 1902-Bronis³aw, 1904-Stanis³awa i Stanis³aw (bli¼niaki) , 1905-Leon i 1911-Helena. Jest przerwa 1906-1910 i na tym terenie nie rodzi³o siê ¿adne dziecko tego ma³¿eñstwa. Móg³ wiêc Twój Feliks urodziæ siê gdzie indziej ale napewno nie w okolicy Nowego gdy¿ tam miejscowo¶æ Neu Belz nie istnia³a.
Staszek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|